Rent an expert- dag på Yrkeshögskolan Novia

Archipelago Business Development börjar närma sig sitt slut, och därför ville vi ännu erbjuda en "sista chans" för våra skärgårdsföretagare att dra nytta av den experthjälp som finns inom projektet. Lektorerna Rolf Gammals, Marika Nygårdas, Timo Kerke och Camilla Ekman, projektsakkunniga Maria Pick samt universitetslärare Johanna Lindström från Åbo Akademis coachade den 20.maj på Yrkeshögskolan Novia i Åbo de företagare som i förväg bokat tid hos dem. Företagarna fick rådgivning gällande olika frågor, såsom marknadsföring, ekonomi, beskattning, prissättning, paketering av tjänster, rekrytering mm. Parallellt med detta pågick individuell, virtuell coaching av Sampsa Vainio från Digily Oy (https://sampsavainio.fi/) gällande sökmotoroptimering, ett tillfälle som fler företagare tog i akt. Rent an expert-dagen avslutar våra gemensamma aktiviteter på finska sidan, i och med att projekttiden snart är slut och säsongen nu börjar komma igång på allvar för företagarna. Det finns dock en möjlighet till enskilda affärskliniker vid behov ännu fram till slutet av juni!