Service Design Challenge

Veckan började med Service Design Challenge! Archipelago Business Development erbjuder våra deltagarföretagare ett utbildningsprogram i service design -metoden. Den första träffen för gruppen var igår och ivriga deltagare samlades i Åbo Akademis utrymmen för att lära sig använda nya verktyg i utvecklandet av det egna företaget. För vissa var service design-begreppet bekant från förut medan andra (inklusive skribenten) måste anstränga sig en aning hårdare innan metodens hemligheter klarnade. Workshopen var intensiv och ledaren Johanna Lindström från Åbo Akademi fick nästan tvinga deltagarna att sluta jobba efter den första, tre timmar långa sessionen.

Målsättningen med service design programmet är även att skapa nya samarbetsmöjligheter och det ser lovande ut på basen av den första träffen! Fortsättning följer 19.3.