Utfärd på Kimitoön

Gårdagens vackra sommardag spenderade en del av projektteamet på Kimitoön, där vi fick bekanta oss med många platser som definitivt är värda att besöka! Vi började resan på Högsåra, där vi smakade på den utsökta kakbuffén på Farmors Café och fick möta tre (snart fyra!) generationer som utvecklat och fortsättningsvis vidareutvecklar verksamheten. Stället är en verklig fröjd för ögat! Vi gick också en sväng via Rumpan Bar innan vi lämnade Högsåra. Efter en snabb rundtur på Kasnäs körde vi vidare till Söderlångvik gård, där vi avnjöt en god lunch i mysiga Café Vivan innan vi fick en guidad tur av Susanne Grönroos i Amos Andersons fotspår. Ett verkligt fint ställe som ska bli ännu flottare efter den renovering av huvudbyggnaden som kommer att göras med start på hösten, men som dock inte påverkar övrig verksamhet, såsom den legendariska äppeldagen som i år arrangeras 29.9. Efter lunchen blev det en runda via Dalsbruk till Bjärkas Golf, där vi fick bekanta oss med golfbanan i golfbil. Det har gått åt en hel del vatten denna sommar till att hålla banan i skick, berättade Fredrik Bergholm för oss, men banan var verkligt fin med sina höjdskillnader. Vi fick också se nybygget med konferensutrymme och inkvartering, samt den nya boulebanan, som konstruerats enligt konstens alla regler. En sista stopp gjorde vi på Värdshuset Kansakoulu, där vi möttes av Pasi Tamminen, som berättade att verksamheten kommit bra igång och att man haft många matgäster från nära och fjärran även under de vanligtvis lugnare vintermånaderna. Nu pågår storsatsningar i att utveckla ett destilleri. Åter en intensiv och givande resa i Åbolands skärgård, som visade att det finns en hel del företagsamhet och entreprenörsanda att bygga vidare på!