Sensorisk affärsutveckling för mathantverkare

Igår, 3.5.2018 samlades ett tiotal åländska mathantverkare på Ålands landsbygdscentrum på Jomala för att lära sig sätta ord på sina produkters egenskaper. Paulina Rytkönen från Södertörns Högskola berättade först om vad det är som gör mathantverksprodukter unika (t ex jordmån, klimat mm.) och hur man kan utnyttja dessa unika resurser samt påverka sin lönsamhet genom att även erbjuda kringtjänster, som kunderna är beredda att betala för. Efter det fick vi öva oss sätta ord på de produkter våra mathantverkare hade med sig, som var allt från korv till bröd och äppelmust. Vi identifierade grundsmaker, beskrev doft- och synintryck samt skapade konsensus kring vilka substantiv som bäst beskriver produktens smak och i vilken grad de kan identifieras. Allt detta kan producenterna använda i sin kundkommunikation och vidare produktutveckling. Gruppen kommer att träffas på nytt i juni för att vidareutveckla detta.


ABD
Archipelago Business Development
PROJEKTLEDARE
Annemari Andrésen
annemari.andresen@novia.fi

+358-44 762 3183

YH Novia

Henriksgatan 7

20500 Åbo

Finland

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
KONTAKTA OSS